•
Zaharul de cocos este obtinut din nectarul florilor palmierului de cocos.
În Asia este folosit de cateva mii de ani inlocuind zaharul brun si pe cel alb. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scazute pana devine un caramel gros, dupa care este uscat si macinat pana devine pudra cristalizata. Aceasta metoda traditionala asigura pastrarea continutului de vitamine si minerale precum: Vitaminele B1, B2, B3, B6 , vitamina C, Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, si o mare parte din cele 16 tipuri de aminoacizi.
Are indicele glicemic scazut (35) fata de alte zaharuri, ajuta la stabilizarea zaharului din sange astfel ca poate fi consumat de persoanele diabetice (desigur cu moderatie) si cele care tin dieta si vor sa foloseasca un indulcitor cu putine calorii, dar cu o aroma placuta usor caramelizata.Prin simpla inlocuire a zaharului normal, cu zaharul de cocos se poate obtine un metabolism mai rapid, cu rezultat in arderea grasimilor.
Zaharul de cocos se poate consuma ca indulcitor, se poate adauga in cafea, ciocolata, tarte cu fructe, inghetata si deserturi sau poate fi utilizat pentru gatit.
Continut de energie: 300kcal/100 g