•
CE CONTINEUleiul de masline contine acizi grasi mononesaturati (omega9) 85%, luteina - antioxidant puternic, flavonoide-agenti antioxidanti, vitamina A-antioxidant puternic, vitamina E-antioxidant puternic, vitaminele: B1, B2, C, D, K.
ISTORICKoroneiki este unul dintre cele mai vechi soiuri de masline, originar din insula Creta. Maslinele sunt culese manual si apoi presate la rece. Uleiul de masline este obtinut dintr-o singura recolta.
CUM ACTIONEAZADatorita continutului de polifenoli ajuta la mentinerea colesterolului la nivelul optim. Imbunatateste digestia. Protejeaza inima si celulele rosii din sange - un polifenol specific uleiului de masline este deosebit de eficient in protejarea celulelor rosii din sange de oxidare. Previne imbatranirea pielii prin continutul bogat in vitamina E.
PENTRU CE RECOMANDAMUleiul de masline este recomandat in special pentru beneficiile sale in uz intern, insa este folosit cu succes si ca produs cosmetic.
CUM SE CONSUMAUz extern: Este utilizat pentru ingrijirea corporala: hidrateaza pielea uscata, amelioreaza arsurile solare, poate fi folosit ca balsam pentru buze si pentru par. Uz intern: poate fi folosit in salate, sosuri, la asezonarea branzei si a fripturii, alaturi de multe condimente. Are punctul de ardere la 190°C. Perfect pentru sosuri - se combina cu ierburi, condimente, usturoi sau sucuri de citrice pentru a crea sosuri gustoase si sanatoase. Inlocuieste cu succes untul - se poate folosi in majoritatea retetelor (chiar si produse de patiserie), dar nu se prajeste. Poate fi folosit si terapeutic – consuma 2 linguri/zi pentru asigura aportul zilnic necesar de vitamina E.