•
Ardei-iute tinctura este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din fructele plantei Capsicum annuum. Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.
Mod de administrare Uz intern: - pentru imbunatatirea digestiei se administreaza cate 3-5 lingurite de tinctura diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura in 100 ml de apa) de 3 ori pe zi, in timpul mesei; - pentru cresterea poftei de mancare se administreaza cate 1/2 de lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei; - pentru eliminarea senzatiei de rece (frig) din organism si ameliorarea circulatiei sanguine se administreaza cate 1/2 de lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 4-5 ori pe zi; - pentru combaterea alcoolismului se administreaza cate ½ de lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 5-6 ori pe zi (atunci cand apare dorinta de a consuma alcool), asociat cu tinctura de pedicuta si comprimate sau ceai de sunatoare (administrate de 4 ori pe zi), in cure de 6-8 saptamani. Uz extern: - pentru mentinerea sanatatii sistemului osteo-articular se aplica local sub forma de comprese cu tinctura in zona afectata, pe care, in prealabil s-a aplicat un strat de crema protectoare (crema de galbenele). Compresele se mentin timp de 10-20 minute, in functie de sensibilitatea pielii; - pentru normalizarea circulatiei periferice in cazul degeraturilor se aplica local sub forma de comprese cu tinctura in zona afectata, pe care, in prealabil s-a aplicat un strat de crema protectoare (crema de galbenele). Compresele se mentin timp de 10-20 minute, in functie de sensibilitatea pielii; - pentru mentinerea sanatatii scalpului si combaterea caderii parului se frictioneaza pielea capului cu tinctura sau solutie diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura in 100ml de apa) de 2 ori pe saptamana. Pentru cresterea eficientei se poate asocia cu tinctura de mesteacan si tinctura de urzica (la o lingura de tinctura de ardei-iute se adauga 2 linguri de tinctura de mesteacan si 2 linguri de tinctura de urzica).
Ingrediente Extract 1:10 in solutie hidroalcoolica (alcool etilic/apa - 52/48 in raport de masa) din fructe de ardei-iute (Capsicum annuum).
Contribuie la Intern: - Imbunatatirea digestiei; - cresterea poftei de mancare; - eliminarea senzatiei de rece (frig) din organism; - ameliorarea circulatiei sangvine; - combaterea alcoolismului. Extern: - mentinerea sanatatii sistemului osteo-articular; - normalizarea circulatiei periferice in cazul degeraturilor; - mentinerea sanatatii scalpului si combaterea caderii parului.
Contraindicatii Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, hipertensiune arteriala, sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.
Precautii A se evita utilizarea topica la persoanele cu leziuni cutanate. A se evita contactul cu ochii. Nu se administreaza in uz extern la persoanele cu piele sensibila la alcool.