revista

Sexul la varsta a treia

Sexul la varsta a treia

Niciodata nu esti prea batran ca sa te bucuri de satisfactiile vietii sexuale. Este posibil sa nu mai ai parte de olimpiadele sexuale de care te-ai bucurat la tinerete, dar inca este posibil sa te mai bucuri complet de placerea senzuala si erotica a atingerilor intime.

Cand imbatranesti, corpul se schimba, dar intelepciunea dobandita va face sa nu mai intalniti dificultatile sexuale si anxietatile legate de performanta care le aveati in tinerete. De asemenea, daca ati fost implicati imtr-o relatie de lunga durata, veti avea in spate ani in care ati acumulat informatii despre cum sa va satisfaceti partenerul.

Pregatiti pentru sex

Cu cat esti mai sanatos si mai in forma, cu atat mai buna va fi viata ta sexuala. Exercitiile practicate in mod regulat pentru imbunatatirea tonului muscular, a sistemului cardiac si a flexibilitatii va vor ajuta sa ramaneti multi ani activi din punct de vedere sexual. Pe scurt, daca sunteti in forma veti fi activi din punct de vedere sexual. Dar si contrarul acestei situatii este valabil. Cuplurile care au o viata sexuala activa sunt mai in forma si imbatranesc mai greu (sau cel putin asa arata studiile). O viata sexuala activa produce diverse reactii chimice care va ajuta sa fiti fericiti, intareste sistemul imunitar, intareste pielea si alte tesuturi ale organismului. Un studiu a aratat ca imbunatatirea vietii sexuale va ajuta sa aratati cu patru pana la sapte ani mai tineri, reduce stresul si sporeste satisfactia.


Schimbarile fizice

Cele mai multe dintre schimbarile fizice se datoreaza procesului natural de imbatranire, pielea isi pierde din sensibilitate si miscarire devin limitate. De asemenea, atat femeile cat si barbatii trec prin schimbari hormonale. La barbati nivelul testosteronului scade gradual, iar femeile ajung la menopauza. Alte schimbari fizice pot surveni in urma bolilor sau ca efect secundar al medicamentelor. Bolile obisnuite, precum diabetul sau bolile de inima sau problemele legate de tensiune, afecteaza in mod direct modul in care ne comportam din punct de vedere sexual, pe cand alte boli, precum artrita, au mai mult un efect indirect.

Schimbarile sexuale la femei

•    Scaderea dorintei de a face sex – nivelul mai redus de estrogen si testosteron poate sa diminueze dorinta sexuala, desi este mai probabil sa fie un efect secundar al simptomelor menopauzei.
•    Durere in timpul actului sexual – peretii vaginului devin mai subtiri si lichidul vaginal se produce in cantitati mai mici. De asemenea, cu cat veti imbatrani cu atat mai mult timp va va trebui pentru a fi excitati.
•    Intarzierea orgasmului – unele femei observa ca le trebuie mai mult timp decat inainte pentru a ajunge la orgasm si ca senzatia nu mai este atat de puternica.

Schimbarile sexuale la barbati
•    Diminuarea apetitului sexual – multi barbati sustin ca dorinta sexuala este mai putin frecventa si intensa decat la 20 de ani.
•    Excitare lenta – cei mai multi dintre barbatii in varsta observa ca au nevoie de o stimulare directa a penisului pentru a se excita si pentru a avea o erectie.
•    Erectii mai putin ferme – senzatia de erectie este posibil sa devina mai putin tare decat era, desi va fi suficienta pentru penetrare.
•    Ejaculare mai inceata – nevoia urgenta de a ejacula tinde sa se reduca semnificativ, deci un iubit matur o sa dureze mai mult. De asemenea ejacularea s-ar putea sa nu se mai simta atat de puternic.
De obicei sexul devine mai placut pe masura ce cuplurile inainteaza in varsta. Barbatii si femeile ajung sa se potriveasca in mai multe feluri. Barbatii vor pierde nevoia fizica pentru satifactie din tinerete iar cele mai multe dintre femei se vor simti mai  sigure pe sine si mai confortabil cu sexualitatea lor. Si mai mult, este posibil ca amandoi sa-si doreasca sa stie cat mai multe lucruri despre corpul celuilalt.

Accepta schimbarea

Este important ca atat tu cat si partenerul tau sa fiti constienti de schimbarile fizice care vi se intampla si sa doriti sa doriti sa integrati aceste diferente in stilul vostru de a face dragoste. Asigurati-va ca amandoi aveti timp suficient pentru a va crea dispozitia necesara. Poate va doriti sa incercati exercitii practice – in special exercitii precum atingerile senzuale sau baia erotica.
Actul sexual se va schimba pe masura ce deveniti mai in varsta – dar nu trebuie sa devina mai putin placut. De fapt, studiile au aratat ca satisfactia sexuala mai degraba sporeste, decat sa scada odata cu inainterea in varsta. Atata timp cat nu va slabeste nicio boala, nu exista niciun motiv pentru care sa nu va puteti bucura pe deplin de sex toata viata.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Pasta vegetala de shea rafinata 200gr HERBALSANA
-50%
9 ,00 LEI
18,10
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ulei esential zambila 5ml LUXURIOUS
-50%
23 ,55 LEI
47,11
Ulei esential lotus 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ulei esential frangipani 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Sirop de tuse bronhosept copii 150ml JUSTIN PHARMA
-50%
13 ,14 LEI
26,27
» Mai sunt inca 5 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Zona genunchilor se refera la cea mai mare incheietura a corpului…

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

Postul negru, cheia imunitatii si-a regenerarii celulelor stem

Cine-ar crede ca doar cateva zile de post negru, fara mancare,…

Cele mai recomandate remedii pentru o menopauza usoara

Cam greu de imaginat o menopauza linistita, nu? Cu atatea simptome…

Cum sa lupti cu osteoporoza

Toti doctorii iti vor spune, in primul rand, ca este vorba despre…

Cum te impaci cu menopauza?

Vrei sa afli cum sa te descurci cu menopauza, pentru a suferi…

Alimente pentru oase puternice

Cand vorbim de un sistem osos sanatos, ne gandim instant la…

Tine ridurile la distanta!

Ridurile sunt un proces natural al inaintarii in varsta, prin…

Resveratrol, cheia unei vieti indelungate

Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine.…

Cum scapi de bufeuri

Bufeurile sunt un simptom al menopauzei care apar ca rezultat…