•
CE CONTIN Vitamine: E, B6; minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; sesamol – puternic antioxidant; omega 9 si omega 6; fibre, lecitina, triptofan.
CUM ACTIONEAZA Reprezinta o sursa importanta de calciu, fibre si alte minerale esentiale pentru sanatatea si vitalizarea organismului, ajutand la prevenirea afectiunilor sistemului osos.
CUM SE CONSUMA In preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez si salate (cu precadere cea de varza). Poate fi consumat macinat in amestec cu miere, in parti egale, pentru vitalizare. Se recomanda ca semintele de susan sa fie inmuiate peste noapte in apa pentru a facilita digestia sau se pot rasni pentru a le putea digera mai bine si pentru a elibera nutrientii.
ISTORIC Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datand inca de la 1600 i.Hr. Fiind mentionat in legendele hinduse, se crede ca ar fi originar din India, de unde s-a raspandit in Africa si Asia.
PENTRU CE RECOMANDAM Supliment in deficitul de calciu.