•
CE CONTINE Cristalul cuprinde 84 de minerale care se regasesc si in corpul uman (litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu si multe altele).
CUM ACTIONEAZA Sarea de Himalaya re efecte curative, energizante, revigorante si de detoxifiere. De-a lungul timpului, insa, sarea s-a dovedit a fi si un medicament de nadejde in multe afectiuni. Astfel, si-a dovedit utilitatea in cazul persoanelor cu tensiunea mica, in intoxicatii, voluntare sau involuntare, in raceala, dureri reumatice, extrem de chinuitoare in anotimpul rece.
CUM SE CONSUMA Poate fi adaugata in mancare, in produse cosmetice, in apa de baie sau in umidificator. Se recomanda consumul moderat de sare, fara a depasi 5 g zilnic (incluzand aici si sarea din alimente).
ISTORIC Culoarea roz a sarii din Himalaya se datoreaza continutului de oxid de fier. Minele de unde se extrage sarea se gasesc intre Valea Indusului si Muntii Himalaya din Pakistan. Sarea are o vechime de 250 milioane de ani si pastreaza componenta marilor preistorice.
PENTRU CE RECOMANDAM Sarea de Himalaya are un gust delicat, mai putin sarat fata de sarea de provenienta marina. De asemenea, fiind o sare de mina, nu contine iod natural. Este, in schimb, bogata in oxid de fier (de aici si culoarea roz).