Daca te numeri printre fanii acestei legume de sezon, dovleacul, inseamna ca vei fi incantat de retetele si ideile urmatoare. Il poti combina in sucuri vegetale, in placinte, in ovazul de dimineata, cu cartofi dulci ori copti la cuptor, simplu. Acest membru al familiei de dovlecei este plin de vitamina A pentru super imunitate, multe fibre – o portie de piure continand 50 calorii DOAR!
Iata cateva idei pentru toamna aceasta:
Smoothie
Ai nevoie de o portie de dovleac la conserva, o ceasca de lapte de cocos neindulcit, o lingura de unt de cocos sau migdale, o lingurita de condimente pentru placinta de dovleac si sirop de artar si 3-4 cuburi de gheata. Toate date printr-un blender.
Cu ovaz de dimineata
Daca iti faci portia de cereale cu apa fierbinte, sa se inmoaie, adauga doua linguri de dovleac la conserva, caldut, plus o lingura de sirop de artar si condimente.
Paste cu dovleac
In 30 de minute sau chiar mai putin, poti gati o portie de dovleac cubulete, coapte sau trase in tigaie, adaugate la paste cu condimente.
Supa crema de dovleac
Pulpa de dovleac se poate da foarte usor la blender, dupa ce a fost copt in prealabil. Mai ai nevoie de ceapa, smantana si condimente, pasate bine impreuna, si gata!
Mai intai, incalzeste 2 linguri de ulei de masline cu 2 cepe taiate fin, timp de 5 minute. Mai ai nevoie de 1 kg de dovleac taiat cubulete, fara seminte, curatat, adaugat in tigaie si lasat impreuna la copt timp de 10 minute, amestecand ocazional. Se adauga 700 ml de supa de legume si se asezoneaza cu condimente. Se mai adauga putina smantana, se fierbe si se paseaza cu un blender vertical. Se serveste si cu crutoane, dupa gust.
Dovleac copt
Este una dintre cele mai simple metode de a gati dovleacul: se taie felii si se pun in cuptor pana se inmoaie pulpa si gata!