Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine. Practic, pare aproape imposibil, insa un anumit nutrient pare sa transforme aceasta dorinta in realitate: resveratrolul.
Dupa douazeci de ani de studii, a fost constatat ca acesta are un intreg spectru de beneficii precum:
Ca supliment alimentar, resveratrolul poate activa sau dezactiva anumite gene importante, care sunt esentiale vietii prelungite si calitatii acesteia in plus, lucreaza asemanator restrictiei calorice (recunoscuta si ea pentru prelungirea vietii), cu diferenta ca resveratrolul este accesibil si sigur pe termen lung.
Resveratrolul este, de fapt, o molecula simpla regasita in plante, dar mai ales in coaja si semintele de struguri. Vinul rosu are cel mai ridicat continut de resveratrol dintre toate alimentele. Iar tehnic, el este o substanta specificaf nutrientilor polifenoli, specifici plantelor, care apare ca scut protector fata de stres. Doar ca resveratrolul are proprietati unice:
Resveratrolul este un nutrient care trebuie luat si de adulti, si de copii, datorita miraculoaselor sale proprietati. El este momentan studiat si in cazurile de obezitate, rezistenta insulinica, diabet – probleme care apar din ce in ce mai des la tineri. De asemenea, este studiat si in cazul cancerului de colon, rectal si limfom.
Resveratrolul nu este un panaceu declarat, insa toate studiile se indreapta spre aceasta directie. Faptul ca are influenta asupra ADN-ului ar trebui sa ne convinga sa-l luam in seama cand vine vorba de prelungirea unei vieti sanatoase.