•
Ingrediente: sare de Himalaya
Istoric: Considerată cea mai pură sare existentă în întreaga lume, sarea de Himalaya este unul dintre cele mai sănătoase soiuri din lume, fiind extrasă manual, chiar din minele ce se găsesc la poalele munților Himalaya, nefiind tratată industrial. Include această sare în alimentația ta și alege râșnița de sare de Himalaya, iar în scurt timp te vei bucura de efectele benefice pe care le are asupra ta, grație mineralelor pe care le conține. Sarea de Himalaya a fost obținută în urma unui proces îndelungat, ce a durat peste 250 000 de ani, când sarea de mare cristalizată a fost acoperită de lavă. Fiind protejată de temperaturi scăzute şi multă gheaţă, caracteristici ale munţilor Himalaya, sarea astfel produsă are cea mai mai puritate, nefiind poluată.
Proprietăți: Fiind alcătuită din84 de minerale sarea de Himalaya poate înlocui cu ssuces sarea obișnuită de bucătărie deoarece este deosebit de benefică pentru organism. Conține sodiu, zinc, potasiu, magneziu, boron, calciu, fluor, siliciu, fosfor, crom, mangan, fier, germaniu.
Beneficii: Dacă nu poți să renunți la consumul de sare, măcar fă-i un bine organismului tău și optează pentru sarea de Himalaya. Considerată o minune pentru sănătate, aceasta are proprietatea de a regla nivelul de apă din organism, încetinește procesul de îmbătrânire, previne crampele musculare și, în același timp, menține rezistența sistemului osos. Ba mai mult, sarea de Himalaya favorizează procesul de digestie.De asemenea, ajută la întărirea sistemului osos, îmbunătăţeşte gradul de detoxiere al organismului şi asigură un PH echlibrat la nivel intracelular.
Rețete:
Sarea de Himalaya poate fi utilizată ca atare, în condimentarea mâncărurilor, dar și în cosmetică, fiind deosebit de eficientă pentru piele. Astfel, o poți utiliza în realizarea diferitelor măști de ten ori scrub pentru trup.