revista

Proprietatile Noni

Proprietatile Noni

Planta noni este verde, un soi de tufiș care crește de la 3 la 6 metri, cu fructe galbene si mari, care nu au gust sau miros placut. Din noni se folosesc toate părțile: rădăcini, tulpini, frunze, flori și fructele. Fitochimicalele prezente în noni sunt acidul octoanoic, rutina, acidul ursolic, acidul caproic, terpenoide etc.

Proprietățile medicinale ale noni.

Proprietățile medicinale ale plantei noni se pare că se întind până la beneficii asupra răcelilor, cancerului, diabetului, astmului, hipertensiunii, durerii, infecțiilor pielii, presiunii ridicate a sângelui, depresiei mentale, aterosclerozei și artritei. Noni conține compuți antibacterieni prezenți în fructe (acubină, alizarină) și rădăcini (antrainone). Noni conține scopoletină care inhibă creșterea bacteriei Escherichia Coli, responsabilă de infecțiile intestinale, cât și a Heliobacter pylori, care provoaca ulcere.

Damnacantalul prezent în rădăcini dezvoltă activitate antitumori.

Proprietățile medicinale ale plantei noni au fost descoperite acum mai mult de 2000 de ani, de polinezieni, care au importat fructul din Asia de Sud-Est. Astazi, fructele noni se mănâncă în multe părți ale lumii, mai ales în Insulele Pacifice, Asia și Australia. Aceia care au descoperit că își revin din anumite boli după ce mănâncă fructe noni numite ”fructele lui Dumnezeu”. In 2003, sucul de noni a fost apreciat de Comisia Europeană drept un produs nou și sigur, comercializat în UE.

Nutrienți.

Informațiile nutriționale țin de pudra fructelor și de sucul pur. Fructul noni are un nivel excelent de carbohidrați și fibre dietetice, oferind 55% și respectiv 100% din DZR, pentru 100 grame. De asemenea, există vitamina C în proporții foarte bune, niacină (Vitamina B3), fier și potasiu, vitamina A, calciu, sodiu în cantități moderate.  Deși cel mai important nutrient al plantei noni este conținutul ridicat de vitamina C, acest nivel este pe jumatate cel oferit de portocală.

Aplicații medicinale.

Fructul noni este consumat pentru astm, dizenterie; alte părți ale plantei se folosesc ca tonice pentru febră, pentru probleme ale ochilor, ale pielii, pentru gungii și gât, constipație, dureri de stomac, probleme de respirație. În Malaesia, frunzele încălzite se pun pe piept pentru a ușura tusea și greața. În Indonezia, se mai folosește extern fructul amestecat cu sare, plicat pe oasele rupte. În Hawaii, fructele curățate se aplică pe infecții externe. Frunzele verzi sau rădăcinile se foloseau pentru a trata simptomele menstruale și infecțiile urinare.

Sucul de noni.

Sucul de noni a fost atent studiat de multe universități sau cercetători. S-a arătat că acest suc poate scădea nivelul de colesterol din sânge, acest rezultat fiind criticat dur. St studiile făcute pe animale arata ca noni reduce creșterea vaselor capilare care hrănesc celulele canceroase și le degenerează pe cele care există deja.

Fructele de noni sunt o sursă de vitamine, minerale și antioxidanți. Sucul de noni este mai ales bogat in potasiu și de aceea, trebuie administrat cu atenție la persoanele cu boli de rinichi cronice, cât și la cele cu un nivel ridicat de potasiu în organism.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Capsule Noapte buna n136 30cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
56 ,30 LEI
70,40
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
24 ,20 LEI
30,26
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,58 LEI
30,73
Probio vital d128 20cps FARES
-20%
33 ,25 LEI
41,56
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,95 LEI
34,93
Sirop pentru imunitate formula noua F147 250ml FARES
-9%
28 ,06 LEI
30,84
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Menopauza g81 60cps FARES
-9%
34 ,93 LEI
38,39
» Mai sunt inca 4359 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…