•
Fructoza sau zahÇŽrul din fructe este un indulcitor ce se poate utiliza, asemenea zaharului, la prepararea prÇŽjiturilor, dulceturilor, jeleurilor, compoturilor, inghetatelor, sosurilor dulci sau a sucurilor, precum si pentru indulcirea fructelor proaspete.
Fructoza are valoare energeticÇŽ egalÇŽ cu a zahÇŽrului, adicÇŽ 4 Kcal/ g, dar are o putere de indulcire de 1,5 – 1,8 ori mai mare decat a zahÇŽrului. De aceea aveti nevoie de aproximativ 40% mai putinÇŽ fructozÇŽ decat zahÇŽr pentru a obtine acelasi nivel de dulce.Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti in paralel si numarul de calorii consumate.
Atentie! Deoarece fructoza caramelizeazÇŽ mai repede decat zahÇŽrul, produsele cu fructozÇŽ, coapte, necesitÇŽ o temperaturÇŽ de coacere mai scÇŽzutÇŽ, dar un timpul mai lung decat in cazul produselor cu zahÇŽr. PrÇŽjiturile astfel obtinute isi mentin frÇŽgezimea timp mai indelungat.
Produsul este tolerat si de persoanele cu diabet zaharat echilibrat, in cadrul unui plan de regim, sub supravegherea medicului.Produsul nu provine din materii prime modificate genetic.
Informatii nutritionale la 100g: