revista

Fibrele de psyllium, ideale impotriva constipatiei si colesterolului

Fibrele de psyllium, ideale impotriva constipatiei si colesterolului

Multi dintre noi au inceput sa faca alegeri naturale cand vine vorba de vesnicele problemele digestive: constipatie, diaree, colesterol, colon iritabil. Sunt probleme grave care ne afecteaza zilnic, dar remediile naturale ne sustin cat se poate de bine in recuperare. Daca mai sunt persoane care se intreaba de ce psyllium este atat de recomandat si benefic, avem cateva informatii de precizat despre cum actioneaza asupra sanatatii noastre.

Efectul de satietate pe care ni-l ofera consumul de psyllium ajuta in programele de slabire, potolind foamea sau poftele nesanatoase. Psyllium contine foarte multe fibre - ele au rolul de a usura tranzitul intestinal, evitand astfel atat constipatia cronica, cat si diareea. Suplimentele de fibre de psyllium sunt foarte bune in dietele care urmaresc sa reduca zaharul din sange si colesterolul, cat si alte toxine metabolice.

Despre psyllium si fibrele sale

Psyllium inseamna in alb indian; pudra de fibre de psyllium deriva dintr-o ciuperca indiana care contine mai mult de 15.000 de seminte mici acoperite cu un gel numit mucilagiu. Aceasta teaca gelatinoasa, cat si boabele de psyllium contin fibre solubile si insolubile. Fibrele sunt compuse din lanturi lungi de carbohidrati si alte elemente care nu pot fi digerate si absorbite in corp. Acestea se misca prin intestine si ajuta la evacuarea toxinelor  excretate de bila care, altfel, ar fi reabsorbite de intestine si preluate in sange sau organe, ingreunand metabolismul.

Problemele gastrointestinale si psylliumul

Fibrele de psyllium au rolul de a absorbi apa, formand un gel care solidifica reziduurile din intestine (fapt care ajuta in caz de diaree) sau lubrefiaza reziduurile dense (prevenind constipatia). Dar nu numai atat: psyllium ajuta tranzitul intestinal daca este vorba de hemoroizi, sindromul colonului iritabil sau boala inflamatorie a colonului.

Desi fibrele sunt necesare eliminarii toxinelor metabolice si a reziduurilor, nu se stie sigur daca ele sunt de ajutor si pentru prevenirea sau tratarea cancerului de colon.
Cand corpul nu elimina toxinele in mod normal si eficient, apare efectul de constipatie: toxinele se aduna si provoaca un disconfort marit. Un timp al tranzitului incetinit permite bacteriilor sa se dezvolte si substantelor cancerigene sa se extinda in colon. Cand psyllium incepe sa actioneze, el  absoarbe apa, devenind ca un burete care preia cu totul toxinele de pe peretii colonului, eliminat din sistem.
In ceea ce priveste efectul asupra diareei, psylliumul actioneaza in mod unic, prin acelasi efect de usurare a tranzitului intestinal. Psyllium este un excelent detoxifiant al colonului.

Hemoroizii sunt provocati de duritatea materiilor eliminate asociate cu constipatia. Inul alb indian inmoaie aceste materii si mareste numarul de eliminari ale acestora pe zi, asadar amelioreaza si disconfortul provocat de acestia.

Psyllium scade zaharul si colesterolul din sange

Un nivel ridicat al glucozei in sange, dar si al colesterolului, pot fi factorii care declanseaza boli serioase precum diabetul de tip II, afectiuni cardiovasculare sau alte anormalitati metabolice. Pentru a trata aceste tipuri de afectiuni, un consum ridicat de fibre curata, pur si simplu, zaharul si colesterolul din intreg corpul. Acestea sunt in mod normal excretate in intestine prin bila, de unde sunt reabsorbite in organism, in lipsa fibrelor care sa ajute tranzitul.

Multe studii au punctat beneficiile pozitive ale inului alb indian asupra sistemului digestiv si a colesterolului ridicat din sange. In loc sa fie absorbit in ficat sau in intestine, el este eliminat prin colon.

Cresteti consumul de fibre!

O doza zilnica de 25-40 grame zilnice de fibre este o doza greu de consumat in dieta normala. Insa suplimentarea de orice fel a alimentatiei curente cu fibre de psyllium poate ajuta, la fel ca si consumul de fructe multe, legume si cereale integrale.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Capsule Noapte buna n136 30cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
56 ,30 LEI
70,40
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
24 ,20 LEI
30,26
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,58 LEI
30,73
Probio vital d128 20cps FARES
-20%
33 ,25 LEI
41,56
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,95 LEI
34,93
Sirop pentru imunitate formula noua F147 250ml FARES
-9%
28 ,06 LEI
30,84
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Menopauza g81 60cps FARES
-9%
34 ,93 LEI
38,39
» Mai sunt inca 4359 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…