Cu totii simtim nevoia de ceva dulce. nu? Si suntem tentati sa apucam ce prindem in cofetarii, nu? Sanatos? Nu chiar. Mai bine preparam acasa ceva dulce si gustos, cu putine ingrediente. Simplu si delicios!
Tort de ciocolata fara faina
Este un desert fara gluten care face cu ochiul oricui gurmand si pofticios. Tot ce ai nevoie: fulgi de ciocolata, unt, oua si zahar. Daca ai si fructe de padure prin frigider, cu atat mai bine.
Ingrediente: 250 g de chipsuri de ciocolata amaruie, 150 grame unt organic, taiat bucatele, 5 oua mari, 1 ceasca de zahar.
Incalzeste cuptorul dinainte. Tapeteaza o forma de tort cu unt si pudra de cacao. Separat, topeste ciocolata si untul, amestecand ocazional la foc mic, apoi da deoparte. Intr-un vas, bate ouale cu zaharul, apoi adauga ciocolata cu untul. Toarna aluatul in forma preparata si acopera cu o folie. Asaza forma intr-o tava mai mare, umpluta cu apa fierbinte pana la jumatate. Coace timp de 1 ora si 15 minute. Lasa la racit.
Spuma de ciocolata cu avocado
Este un desert usor, pufos si gustos si fara multe calorii. Ingrediente: 1 avocado curatat, 3 linguri pudra de cacao si 3 linguri miere, care se mixeaza intr-un robot de bucatarie, pana devine o spuma cremoasa. Se decoreaza cu seminte sau migdale sau fructe sau fulgi de ciocolata!
Prajiturele cu unt de arahide
Ingrediente: 200 grame ciocolata organica neagra cu 72% cacao, 3 linguri mari de unt de arahide, 4 linguri de ulei de cocos. Se topeste ciocolata intr-un vas la foc mic, treptat, cu 2 linguri de ulei de cocos, pana se topeste de tot si se da de pe foc.
In alt vas, se amesteca untul de arahide cu celelalte 2 linguri de ulei de cocos. In forme de prajiturele, adauga ciocolata topita pentru a acoperi fundul fiecarei forme. Asaza la frigider timp de 2 minute. Apoi, adauga o lingura de mix cu unt de arahide si cocos in centru si aplatizeaza cu spatele linguritei. Mai asaza putina ciocolata topita peste fiecare forma, apoi la final, da la rece timp de 30 minute.