revista

Cum sa folosesti sarea pentru piele, par, unghii si dinti sanatosi!

Cum sa folosesti sarea pentru piele, par, unghii si dinti sanatosi!

Te-ai fi gandit ca sarea este un  ingredient care iti albeste dintii eficient, care-ti inmoaie pielea si insanatoseste unghiile?

Corpul nostru contine la fel de multe minerale si elemente nutritive precum sarea de mare, prin urmare nu ne este greu sa intelegem de ce este atat de potrivita pentru ingrijirea corpului in mod echilibrat.

Diferenta dintre sarea marina si sarea normala este continutul de minerale: sarea de mare contine din abundenta magneziu, calciu, sodiu, potasiu – toate joaca un rol esential in sanatatea pielii si functiile aferente tesuturilor, cat si in comunicarea celulara. Simptomele precum uscarea pielii, aspectul tern, iritatiile si roseata, care apar mai ales in sezonul rece, indica faptul ca echilibrul mineral este dat peste cap. De aceea ai nevoie de sare de mare in bucatarie, pentru a o reintegra in rutina ta de ingrijire pentru hidratare, intarire si protectie, dupa caz.

Masca revitalizanta

Sarea si mierea au amandoua proprietati antiiflamatorii, deci e lesne de inteles ca impreuna au un dublu efect asupra pielii. Mai ales daca suferi de eruptii, cosuri si iritatii. Ele ajuta si in echilibrarea glandelor sebacee si hidratarea straturilor pielii.

Amesteca doua lingurite de sare de mare fina cu 4 lingurite de miere si aplica pe pielea curata si uscata, evitand zona ochilor. Lasa sa actioneze 15 minute. Inainte sa clatesti, maseaza usor cu apa calduta tenul pentru ca sarea sa exfolieze pielea, timp de 30 de secunde, cu miscari circulare.

Tonifiant facial anti-acnee

Sarea curata porii in profunzime si echilibreaza productia de sebum, indepartand eficient si bacteriile care provoaca iritatiile tenului. Asa ca amesteca o lingurita de sare de mare cu 100 ml apa calda, intr-un tub de spray, cu care sa pulverizezi apoi pe pielea uscata si curata, de doua ori pe zi. Evita zona ochilor.

Scrub corporal

Sarea exfoliaza pielea in mod natural, eliminand celulele moarte de la suprafata si fara sa atace. Iar mineralele continute inmoaie pielea si restabileste hidratarea pielii. Asa ca poti amesteca putin ulei de masline sau de cocos cald cu o mana de sare marina, cu care sa aplici pe tot corpul in timpul dusului sau a baii, cu mainile, masand cu miscari circulare.

Tratament antimatreata

Sarea indeparteaza cojitele de pe scalp si stimuleaza circulatia. In plus, sarea absoarbe excesul de sebum si previne infectiile si matreata. Maseaza sarea de mare pe scalp cu degetele udate putin, timp de 10 minute, apoi spala si clateste cu balsam. Rezultatele sunt instant!

Scrub de rejuvenare

Daca amesteci sare de mare cu suc de aloe vera si ulei de migdale sau cocos si ulei esential de lavanda si aplici pasta rezultata pe piele, in timpul dusului, vei exfolia pielea, vei grabi vindecarea ei datorita aloei vera si vei proteja datorita efectului antiseptic al lavandei, in timp ce circulatia este imbunatatita.

Sare de baie relaxanta

Sarea absoarbe mizeria, toxinele si orice reziduu de pe piele. Continutul mineral ajuta la restaurarea protectiei pielii si mentinerea hidratarii. In plus, magneziul reduce si retentia de apa din corp! Asa ca adauga o cana de sare de mare in apa calda si dizolva. Stai in cada timp de 30 minute.

Albeste dintii

Sarea si bicarbonatul de sodiu sunt abrazivi usori care indeparteaza petele si albesc dintii, iar sarea, continand fluor in mod natural, ofera si mai multe beneficii danturii.

Curata cavitatea bucala

Spalaturile bucale cu sare de mare actioneaza ca dezinfectant natural ce omoara bacteriile responsabile de respiratia urata si de gingivita.

Tratament de albire a unghiilor

Sarea de mare are rolul de a inmuia cuticulele si de a intari unghiile, in timp ce bicarbonatul cu lamaie reduce ingalbenirea si petele de pe acestea, pentru un aspect mai sanatos.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Pasta vegetala de shea rafinata 200gr HERBALSANA
-50%
9 ,00 LEI
18,10
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ulei esential zambila 5ml LUXURIOUS
-50%
23 ,55 LEI
47,11
Ulei esential frangipani 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ulei esential lotus 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Sirop de tuse bronhosept copii 150ml JUSTIN PHARMA
-50%
13 ,14 LEI
26,27
» Mai sunt inca 5 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce cosmetice de ingrijirea parului te imbatranesc?

Odata ce-ai atins pragul de 40 de ani (daca nu mai putin), aspectul…

Cum scapam de punctele negre la adulti

Cu toate ca majoritatea cosurilor apar in timul pubertatii,…

Cauze si solutii pentru pielea imbatranita

Ti se intampla des sa ai impresia ca aspectul tenului este mai…

Tratamente pentru parul subtire si rar

Daca dupa ce faci baie ai cada plina de par cazut ori de fiecare…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Iarba de mare sau algele marine, sanatoase pentru piele

Iarba de mare sau algele marine: de ce e excelent sa le consumi…

Utilizarile dovleacului pentru piele si par radiante!

Dovlecii sunt peste tot si sunt buni la toate. Nu doar in alimentatie,…

Puterea plantelor: cele mai bune plante in functie de fiecare problema a tenului

Cele mai bune produse dedicate problemelor dermatologice contin…