•
În aceasta combinatie, florile de galbenele sustin producerea bilei.
Ingrediente: sunatoare (Hyperici herba), flori de galbenele (Calendulae flos) 15%, coada soricelului (Millefolii herba), papadie (Taraxaci herba) 15%, menta (Menthae herba), volbura (Convolvuli herba), frunze de anghinare (Cynarae folium) 5%, rostopasca (Chelidonii herba), flori de musetel (Matricariae flos).
EfectPlantele din compozitia acestui ceai au efect hepatoprotector, antispastic, coleretic-cologog (stimuleaza secretia si eliminarea de bila), fiind utile pentru indepartarea senzatiei de greata, a durerilor abdominale si a migrenelor cauzate de functionarea defectuoasa a vezicii biliare. Principiile active din rostopasca si anghinare normalizeaza valorile bilirubinei si colesterolului.
RecomandariDischinezie biliara, colecistite, hepatite, intoxicatii hepatica, steatoza hepatica.
ContraindicatiiNu este indicat copiilor sub 6 ani si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptareAcest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuniLa dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
PrepararePeste 1-2 lingurite amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
ÎntrebuintareSe beau 3 cani cu ceai pe zi, dupa masa.Durata unei cure este de 2-3 luni.Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna, sau la nevoie.
Asocieri recomandate:Daca fierea este lenesa ceaiul Vezica biliara-D75 se poate asocia cu capsule Vezica biliara lenta-D70, sau capsule Hepatofit 1 (ficat sanatos) – D58 alternate cu capsule Hepatofit 2 (cu armurariu si ganoderma) – D58A.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:Daca fierea este lenesa dieta urmareste un regim de crutare biliara prin evitarea grasimilor care necesita pentru digestie prezenta acizilor biliari. Feriti-va de prajeli, viscere, carne si peste gras, mezeluri, conserve, unt, smantana, branzeturi grase, oleaginoase (nuci, alune, arahide), oua, maioneza, produse de patiserie.Asociati in zilnic in dieta alimente cu efect drenor biliar (ulei de masline presat la rece, salata verde, andive, anghinare, frunze de papadie, masline). Puteti consuma lactate slabe, legume cu celuloza fina (rosii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salata verde – crude sau gatite), fructe bine coapte, paine de secara si de grau integral, deserturi cu fructe si branza de vaci.Daca fierea este hiperactiva sau exista depuneri minerale la nivelul vezicii biliare, dieta urmareste evitarea alimentelor colecistochinetice (care stimuleaza contractia vezicii biliare si eliminarea de bila): carnea grasa, viscerele, lactatele grase, rantasurile, legumele cu celuloza dura, leguminoasele uscate, fructe oleaginoase, ouale (sunt permise 1 – 2 pe saptamana), ciocolata, cacao, condimentele iuti, iritante, alcoolul.Consumati legume cu celuloza fina (rosii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salata verde) – crude sau preparate, fructe bine coapte (de preferat sub forma de suc), carne slaba, peste slab, uleiuri vegetale presate la rece, condimente usoare aromate (patrunjel, marar, leustean, tarhon), supe de legume, paste fainoase, paine veche de o zi.
Prezentare: cutie a 50 grame