•
Ajuta la mentinerea sanatatii aparatului digestivContribuie la o relaxare optima si la mentinerea bunei dispozitiiSustine producerea normala de bila si fluxul biliarNu-i de mirare ca a fost numita Iarba Sfantului Ioan, caci multe legende si credinte populare sunt legate de sunatoare, aceasta planta fiind folosita de secole pentru mentinerea sanatatii. Medicii antici, de la Dioscoride si pana la Hippocrate, i-au apreciat proprietatile benefice pentru sistemul digestiv, urinar, respirator, pentru probleme menstruale, si chiar au recomandat-o contra melancoliei.
Ingrediente:Partea aeriana a plantei Hypericum perforatum L., fam. Hypericaceae, contine hipericina, flavonozide, epicatecol, proantocianidoli, acizi fenol-carboxilici, carotenoide, vitamina C, hiperforina si adhiperforina, xantone, colina, rezine, substante minerale.
EfectAntidepresiv, sedativ, calmant, astringent, antidiareic, cicatrizant, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), antiinflamator, antimicrobian.
Întrebuintari principaleAnxietate, depresie, tensiune nervoasa, insomnie.
Alte intrebuintariUlcer gastro-duodenal, gastrita, hepatita, dischinezie biliara, diaree, tulburari de menopauza, inflamatii si leziuni cutanate (rani, arsuri).
ContraindicatiiNu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
PrepararePeste o lingurita planta se toarna 250 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Mod de administrare:Se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g