•
Continut: pulbere obtinuta din partea aeriana inflorita de sunatoare (Hyperici Herba).
Ceaiul de sunatoare contine ulei volatil (pinen), derivati polifenolici, hiperozida (galactozida quercetolului) - substanta de natura flavonica, rutozid si quercetol liber, acid cafeic si clorogenic, taninuri de natura catehica, hipericina (un derivat al naftodiantronei), colina, carotenoide, saponozide, acid ascorbic, acid nicotinic, acid valerianic, saruri minerale. Fiind bogat in substante bioactive ceaiul de sunatoare poseda proprietati complexe: antidepresive si sedative, colagog-cowleretice, de protejare a celulei hepatice, antispastice, antiinflamatorii, antiseptice, astringente, diuretice, hipotensive, antidiareice, cicatrizante. Se recomanda ca supliment alimentar in stari depresiv-anxioase, distonie neuro-vegetativa, iritabilitate, dischinezie biliara, hepatita cronica, colecistite, colite si enterocolite cronice, gastro-duodenite, hiperaciditate, gastrite, ulcer gastric, pentru persoanele care au tendinta de a retine apa in organism.
Mod de preparare: Ceaiul de sunatoare se prepara prin infuzare din 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 2-3 ori pe zi imediat dupa fiecare masa (cel putin 4 saptamani) sau ori de cate ori este necesar. Pe perioada utilizarii ceaiului de sunatoare se va evita expunerea prelungita la soare. În timpul sarcinii se utilizeaza limitat si cu prudenta numai la recomandarea medicului.