•
- contribuie la procesul de vitaminizare si remineralizare; - imbunatateste starea generala, tonusul si rezistenta organismului; - contribuie la reducerea starilor de oboseala, slabiciune si surmenaj; - sustine refacerea organismului dupa boala.
catina (Hippophae rhamnoides) - fructe.
Intern: Pulberea - planta se macina cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita cu pulbere de patru ori pe zi. Pulberea fie se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute (dupa care se inghite cu apa), fie se adauga la o lingura cu miere de albine. Maceratul la rece - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi. Infuzia - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi.
Intoleranta la catina.