Feniculul sau chimenul dulce este un condiment foarte placut si folosit adesea in bucatarie in prepararea mancarurilor de fasole, legume sau supa de pui. O suta de grame contine 17% vitamina C, 10% fibre, 10% potasiu, mangan, folati, fosfor, calciu, magneziu si fier. Iata care sunt beneficiile unei astfel de plante.
Scade colesterolul
Pentru fiecare dintre noi este foarte importanta sanatatea inimii, de aceea trebuie sa urmarim nivelulcolesterolului. Daca trebuie sa scazi nivelul de colesterol rau, atunci prepara un remediu din fenicul si adauga-l in supa.Soteaza un bulb de fenicul intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei de masline, pana se inmoaie putin, pret de cateva secunde. Acum, poti sa-l adaugi in supa de legume,de pui sau in mancarea de fasole uscata alba. Cu doar jumatate de radacina de fenicul pe zi, in timp vei simti efectele benefice asupra colesterolului. Feniculul merge de minune cu scoicile sau in salata cu avocado si portocale ori ceapa.
Trateaza-ti constipatia
Cand te simti balonat sau constipat, incearca sa bei un ceai de chimen dulce. Apa calda ajuta stomacul in mod natural sa se calmeze, in timp ce feniculul are rol laxativ usor. Este foarte usor de facut din seminte.
Calmeaza scalpul si iti ajuta parul
Daca ai pielea scalpului uscata si ai mancarimi, nu trebuie sa te mai ingrijorezi, pentru ca ai un remediu la indemana care iti lasa si parul curat si sanatos. Amesteca jumatate de avocado pasat cu 5 picaturi de ulei esential de chimen – aplica-l pe pielea capului sa actioneze timp de 30 de minute, avand parul infasurat in prosop, apoi samponeaza si clateste.