revista

Aronia, noul superfruct

Aronia, noul superfruct

Fructele de aronia sunt cele mai noi superfructe incluse in alimentatia oamenilor. Acest lucru se datoreaza exploziei de beneficii si proprietati curative specifice. Aronia este la mare cautare in intreaga lume, desi a fost consumata cu mult timp inainte pentru tratarea bolilor de inima, diabetului, problemelor colonului, cancerului sau a unor afectiuni cerebrale. In prezent, aronia este subiectul de interes in multe cercetari, care ii descopera din ce in ce mai multe beneficii pentru sanatate.

Aronia sau chokeberries (engl.) sunt fructe inrudite cu afinele, coacazele, in general fructele de padure. Desi popularitatea le-a fost diminuata de-a lungul anilor trecuti, astazi sunt apreciate la fel de mult ca si goji sau noni, fructe pline de nutrienti care isi fac loc in dietele celor care merg pe principiul: „proaspat, deci sanatos”. Trendul actual pe care il urmeaza omul modern se refera la consumul de legume si fructe proaspete, alegerea dietelor raw  (evitarea alimentelor procesate sau gatite), cat si la un stil de viata alternativ, motiv pentru care aronia are mare succes.

Aronia, unul dintre cele mai bogate fructe in antioxidanti

Fructele de aronia contin cel mai mare aport de antioxidanti, din gama berries, intrecand afinele si coacazele. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca previn si repara stressul oxidativ, un proces care dauneaza celulelor din corp si care este corelat cu numeroase boli si cu imbatranirea prematura.

Cercetatorii spun ca aronia este unul dintre cele mai bogate fructe in flavonoizi: antocianine si proantocianidine, responsabili de lupta impotriva radicalilor liberi. Exista o concentratie ridicata de antocianine in 100 grame de aronia proaspete, de pana la 1.480 mg, iar de proantocianidine, de 664 mg / 100g! Atentia de care se bucura acest fruct-minune se datoreaza si unei serii de studii stiintifice: acestea au demonstrat concentratii foarte ridicate de polifenoli, flavonoizi, antocianine si antioxidanti. Mai mult, are in compozitia sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic (benefic pentru sarcina si mame). Printre flavonoizii activi, se numara tanine, catechine, quercitina, rutina, procianidina, o parte dintre acestia reusind sa reduca infectia si multiplicarea virusurilor.

Aronia – un remediu natural pentru pierderea memoriei, sindrom metabolic, diabet si cancer

Consuma aronia pentru sanatatea creierului. Studiile au demonstrat ca afinele, murele si aronia incluse in alimentatie pot ajuta la prevenirea pierderilor de memorie. Pierderea echilibrului si a coordonarii, dar si boala Alzheimer, aparute odata cu varsta pot fi reduse printr-o dieta ce include aronia. Intr-un studiu universitar strain, pacientii in varsta care au consumat doua pahare de suc de fructe de padure pe zi au avut un scor mai mare la testul de memorie. Aronia in special este benefica in acest sens, pentru concentratia densa de antocianine.

Aronia ajuta la scaderea glucozei. Sindromul metabolic reprezinta un grup de simptome precum un nivel de zahar ridicat in sange, obezitate, tensiune arteriala ridicata, nivel de colesterol anormal – acestea duc la aparitia bolilor de inima si a diabetului. O dieta care include suc de aronia imbunatateste raspunsul la insulina si ajuta in scaderea glucozei din sange. Studiile au aratat ca participantii care au consumat un pahar de suc de aronia pe zi timp de 6 saptamani au resimtit o schimbare de 22% in ceea ce priveste sensibilitatea la insulina.
Intr-un alt studiu minor din 2010, cercetatorii au gasit ca extractul de aronia ajuta oamenii cu sindromul metabolic, in urma consumului de 100mg de suc de aronia, luat de 3 ori pe zi: colesterolul "rau" a scazut, la fel si tensiunea arteriala. Pentru ca aronia este amaruie, poate fi amestecata cu suc de mere sau cu stevia.

Aronia – benefica in caz de diabet. Un studiu din anii trecuti a aratat ca aronia poate tine sub control zaharul din sange in cazul diabeticilor. Dupa un consum zilnic de o ceasca de suc de aronia fara zahar, timp de 3 luni, s-a observat o imbunatatire in nivelul de zahar din sange, la fel si in nivelul de colesterol.  In ceea ce priveste beneficiile in cazul cancerului, mai sunt necesare studii amanuntite. Pana acum, s-a aratat doar ca tumorile canceroase la animalele de laborator sunt reduse, dupa o dieta de fructe de padure.

Aronia a ajuns sa rivalizeze cu Acai si Goji, pentru incredibilul aport de antioxidanti. In zilele actuale, oamenii au mare nevoie de acest „scut” impotriva radicalilor liberi (responsabili de deteriorarea celulelor), pentru ca din ce in ce mai multe afectiuni, cat si procesul de imbatranire accelerat, ameninta sanatatea. Cea mai buna alegere pentru protejarea sanatatii raman remediile naturale, care nu-si pierd niciodata valoarea curativa asupra organismului nostru.

Daca sunteti in cautare de Aronia, Remediu.ro va recomanda si va pune la dispozitie sucurile din acest super-fruct.

Pentru iubitorii de produse BIO, avem SUCUL DE ARONIA PRESAT LA RECE BIO - 270 ml, de la Aroniada Agro – contine vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism, de 5 ori mai mult decat strugurii sau grapefruitul. In plus, flavonoizii, catehinele si antocianinele regasite in sucul de aronia nu au inlocuitori artificiali.

Un alt produs BIO este cel pus la dispozitie de Pronat Timisoara, SUC 100% DE ARONIA BIO 330 ml – O alegere excelenta pentru efectele sale antioxidante puternice si pentru puritatea sa.

De asemenea, iti recomandam si SIROPUL NATURAL DE ARONIA la 500ml, de la Adventure Import-Export. Apara organismul de radiatii, fiind indicat celor care folosesc mult calculatorul si telefonul mobil.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Pasta vegetala de shea rafinata 200gr HERBALSANA
-50%
9 ,00 LEI
18,10
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ulei esential zambila 5ml LUXURIOUS
-50%
23 ,55 LEI
47,11
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ulei esential lotus 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Ulei esential frangipani 5ml LUXURIOUS
-50%
26 ,63 LEI
53,26
Sirop de tuse bronhosept copii 150ml JUSTIN PHARMA
-50%
13 ,14 LEI
26,27
» Mai sunt inca 5 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…