Mai bine sa fii precaut, spun inteleptii. Si nu degeaba, pentru ca se aplica in toate chestiunile care ne privesc, de la viata sociala, psihologie, alimentatie la strategii. Exista alimente care previn atacul de cord si sunt usor de inclus in mesele tale zilnice, asadar, de ce sa nu le consumi?
Bolile de inima inca se afla pe primul loc in topul cauzelor de decs in lume, pe langa depresie, obezitate si cancer. Cu toate ca exista medicamente care pot trata aceste boli, precum atacul de cord, parca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, care sunt acele alimente care previn atacul de cord?
Persoanele care consuma afructe, legume si peste inregistreaza sanse cu 35% mai mici de-a avea infarct sau atac de cord. Care sunt top 5 alimente care previn atacul de cord?
Efecte: reduce tensiunea arteriala, colesterolul si previne insuficienta cardiaca.
Portocalele contin fibre solubile precum pectina care absoarbe precum un burete colesterolul si blocheaza absorbtia lui, iar potasiul anuleaza efectul sarii, mentinand tensiunea arteriala sub control. Mai mult, pectina neutralizeaza roteina galectina-3 care dauneaza inimii ducand la insuficienta cardiaca. Si noi avem un nivel ridicat de galectina-3, de aceea e important sa consumam alimente care previn atacul de cord, precum portocalele.
Efecte: previne ateroscleroza
Verdeturile si salaltele sunt incredibil de sanatoase. Kale contine foarte multi antioxidanti si acizi grasi Omega-3, fibre, folati, vitamina E si potasiu, dar si luteina, care previne ateroscleroza. Mai mult, kale contine si glucorfanina, care activeaza proteina protectoare Nrf2, ce mentine arterele sanatoase.
Efecte: reduce hipertensiunea si ateroscleroza
Cercetarile arata ca usturoiul lupta cu o enzima angiotensina care strange vasele de sange. Desi efectele sunt mai slabe decat cele ale medicamentelor, usturoiul ajuta mai mult in evitarea depunerii de placa pe artere, de aceea e recomandat ca aliment care previne atacul de cord.
Efecte: scad trigliceridele, maresc colesterolul bun
Acizii grasi Omega-3 din pestii de apa rece sunt vitali pentru sanatatea cardiovasculara, iar sardinele ii contin din plin. Grasimile bune scad nivelul de trigliceride si maresc colesterolul bun, reducand aparitia aritmiilor si inflamatiilor, de aceea e unul din cele mai bune alimente care previn atacul de cord.
Efecte: reduce tensiunea
S-a demonstrat ca lintea si legumele din aceasta categorie reduc cu pana la 80% riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Lintea contine proteine, dar si folati si fibre, magneziu si potasiu.